Dag 4: Sotogrande (E) - Fez (MA)

Eindelijk Afrika

Het was vanmorgen wederom vroeg dag, want we hadden afgesproken om 6:00 uur in convooi naar Algeciras te vertrekken voor de overtocht naar Marokko. De auto van Joep en Harry was weer in orde, gelukkig, dankzij de bijzonder gewaardeerde hulp van een van de medereizigers. De thermostaat was verwijderd, de ventilator koppeling vastgezet, dus de diesel van team Rotarywheelseindhoven 3 krijgen we niet meer lauw. Het had wel tot middernacht sleutelwerk vereist.

Dag 4: Joke GibraltarDag 4: Joke Gibraltar

Maar we zijn er, in Afrika. Een ander continent, met andere normen en waarden: bij binnenkomst bleek dat we met het plaatje van de kaart van Marokko een gevoelige snaar geraakt hebben: het zuidelijk gedeelte van Marokko, de vroegere Spaanse Sahara, stond op onze kaart als "Sahara", met een duidelijke grens tussen dat deel van Marokko en de rest. Dat kon dus niet. Dat was "not done". Dus we rijden nu verder zonder onze stickers, en met andere t-shirts dan waar we mee begonnen.

We schrijven dit op de camping "le Diamant Vert" even ten zuiden van Fez, waar we voor het eerst kamperen bij het licht van de volle maan. Luxe, dat wel, want we zitten gewoon op WiFi hier. Onderweg hier naar toe waren we nog wel in de vorige eeuw, met tientallen pakezels op de weg, vrouwen die de was doen bij de dorpspomp, en dorpen waar het hele leven op straat plaatsvindt.

Dag 4: HooiwagenDag 4: Hooiwagen

Het kamperen geeft een eigen dimensie: tent opzetten in het donker, ieder zijn eigen potje koken, en nu met een glas wijn onze ervaringen delen, in het donker, met de oveige teamleden die tot laat binnendruppelen.

Vandaag was een mooie dag. We zijn pas 4 dagen van huis, maar hebben het gevoel al lichtjaren van huis te zijn.

Boudewijn