Dag 2: Poitiers (F) - Toledo (E)

 

Dag 2: 7uur 's ochtends, regenDag 2: 7uur 's ochtends, regen

 

 

Vanmorgen al heel vroeg uit de veren om om 6.00 uur bij de auto's klaar te staan voor de lange rit richting Madrid.

 

 

 

Het plan was om bij zonsopgang te ontbijten, zo rond een uur of 8 met een lekkere Franse koffie en zo'n super lekkere croissant. Uiteindelijk waren we rond 9 uur bij een heel klein café met geen croissants. Maar natuurlijk zijn wij niet voor een gat te vangen en boden Paul en Eugenie aan om bij de plaatselijke boulangerie verse stokbroden en (chocolade) croissants te halen. Een mooie gelegenheid om de tweede makreel te slachtofferen.

 

 

Harry nam zijn kans te baat om zijn AH kaas met het zakmes van zijn vader te voorschijn te halen om een oer-Hollands broodje kaas als ontbijt te nuttigen.

Dag 2: Harry's ontbijtDag 2: Harry's ontbijt

De locatie was voortreffelijk. We maakten ook een kleine excursie naar de 13e eeuwse pelgrimskerk van Gradignan, waar al eeuwen reizigers onderweg naar Santiago de Compostella hun toevlucht zochten.

Na deze pauze hervatten we onze reis, die ons via het regenachtige Baskenland op de Spaanse hoogvlakten bracht. Het Spaans landschap fascineerde, evenals de architectuur. 

Vanaf 60 km konden wij al Madrid zien liggen, waar Peer zich bij ons zou voegen, die per vliegtuig naar Madrid zou komen. Het geluk wilde dat Jan-Pieter en Peer op exact hetzelfde moment bij Barajas, de Madrileense luchthaven, aankwamen, en het duurde niet lang voordat onze ploeg weer volledig compleet was.

In Toledo hebben wij op aandringen van Joke een leuk Spaans hotel gevonden op loopafstand van het centrum, waar wij de onderlinge banden weer verder hebben aangehaald, indachtig de Rotary beginselen.

Voldaan keerden wij terug in ons hotel, waar morgen de wekker ons weer vroeg zal activeren voor de laatste dag in Europa.