Peter's blog

Dag 7: El Mharech (MA) - Zagora (MA)

Op speciaal verzoek van Jean en Ine wordt de blog vandaag geschreven door Peter.

Vanochtend was het weer vroeg dag in ons safarimotel. Het ontbijt was, in tegenstelling tot het eten gisteravond, overvloedig en smakelijk. Dus we konden wel doorvoed weer de confrontatie met de elementen aan.

Dag 7: Onze gewonde motorrijderDag 7: Onze gewonde motorrijder

 

 

Gisteravond, vlak voor de aankomst, was een van de motorrijders stevig ten val gekomen. Gelukkig niets gebroken, maar wel stevige kneuzingen en veel pijn.

Hij kiest er dan ook voor om vandaag in de auto mee te gaan en een van de bijrijders gaat op de motor. Daar hij zich moeilijk beweegt zijn de rollators die mee zijn naar Gambia een uitkomst.

 

 

 

 

 

 

 

 

Het wordt weer een stevige maar ook wonderschone tocht door de meest bizarre landschappen. De auto's worden tot het uiterste beproeft op de hopeloze paden die vaak als zodanig nauwelijks herkenbaar zijn. Paul rijdt zich met de gids in de auto vast in de modder in een rivierbedding, maar een van onze auto's heeft hem er in een mum van tijd weer eruit. Het valt op hoe de hele groep een team is geworden, een lekke band is zo gefikst, de een heeft een reparatiesetje, de ander een krachtige pomp en binnen 10 minuten rijden we weer. Stop klinkt het over de radio, en we verbazen ons over de achterruit van een Rocky die aan diggelen is gegaan. 2 vuilniszakken en veel meters ducttape en we rijden weer.

Dag 7: 14 Autos op rij in de SaharaDag 7: 14 Autos op rij in de Sahara

Vandaag is voorlopig de laatste dag dat we in de hele groep rijden, morgen gaan we weer met de 5 terrano's verder, die zich overigens voorlopig uitstekend manifesteren.

We komen door bizarre landschappen, en verbazen er ons steeds over dat ook daar mensen blijken te wonen. Onze komst lokt steevast de halve bevolking, en dan met name de jongste generatie, naar de weg, waar we enthousiast toegezwaaid en geschreeuwd worden. We delen T-shirts en andere zaken uit, die zijn uiterst welkom.

Dag 7: En RouteDag 7: En Route

 

 

Redelijk vroeg arriveren we in Zagora, de laatste outpost voor de Sahara.

Alleen komen wij van de andere kant, nl. uit de Sahara! Zagora is een landelijke plaats beroemd vanweg het verkeersbord: Timboektoe 52 dagen met een plaatje van een kameel erbij.

We slaan ons tentje op en koken ons potje; morgen weer een nieuwe dag!

 

 

 

De Eerste

De eersteDe eersteHet is een feit, onze eerste auto is gekocht!!  De kwaliteit van de lak is bedenkelijk, de radiator eveneens, maar verder is het een razendknappe jongen met mooie bandjes voor de vlijmscherpe prijs van 1250 eurootjes, inclusief een nieuwe APK en accu.

Syndicate content